Anouk Loos

Holiday Magazine

De laatste opdracht van mijn eerste jaar was om een spread te maken voor het holiday magazine.

Het holiday magazine is een traditie van het Radius College die ieder jaar door alle leerlingen van het eerste jaar wordt gemaakt. Het wordt gedeeld met vrienden, familie, collega’s en het wordt weggegeven op de open dagen van het Radius College. Het Holiday magazine is bedoeld om grappige en serieuze informative te geven over het eerste schooljaar en er wordt alvast een beetje uitgekeken naar de zomervakantie.

Ik heb gewerkt met een aangeleverd thema, vorm en richting. Ons thema was patronen, de vorm was fotospread/editorial en onze richting was grafisch.

Er is gewerkt met een vast stramien van 200x200 mm + 3 mm afloop.  Een vast font platte tekst: ‘gotham’ en in verder fontgebruik waren we vrij.

Ik heb deze spread gemaakt samen met 2 anderen. Jacco van de zande en Judith Soria Castellanos. De samenwerking verliep goed!

Met zijn drieen zijn we tot het idee gekomen om een quote te gaan stempelen. Dit hebben we gedaan door de quote “crazy little sun of a beach” in drieen op te delen.  Ieder kreeg een paar woorden en deze hebben we ingescand, de kleuren en compositie een aantal keer veranderd, en met de hand hebben we de stappen erbij geschreven, hoe je het zelf kan maken! Uiteindelijk is onze spread in het midden van het magazine geplaatst.