Animated Loop

Animated Loop

De opdracht animated loop was een van de eerste opdrachten in het eerste jaar van mijn opleiding.

De opdracht was om een animated loop te maken voor de nrc.next. De loopanimatie moest passen bij een artikel over trendgevoelige jongeren en hun stijlkeuze op gebied van kleding, muziek en technologie.  Het thema was  “cool”

Het moest een lopend figuurtje zijn , die geen outlines mocht bevatten, een strakke vormgeving moest hebben en er zo simpel mogelijk uit moest zien.

Toen ik onderzoek ging doen naar de nrc.next en op hun site terecht kwam, deden de afbeeldingen me denken aan hipsters. Toen kwam ik op het idee om een hipster in beeld te brengen. Hipsters zijn meestal hogeropgeleide jongeren, mensen die meer kansen krijgen dan de anderen, die zich willen onderscheiden van de rest. Ze hebben een typische kledingstijl. Tegenwoordig zijn ze vooral te herkennen aan de mannen met baarden of een krulsnor, een bril met een zwaar montuur, broek met opgerolde pijpen en de welbekende geruite blouses. Hipsters en de Nrc.next leken een verbinding met elkaar te hebben en daar op volgend heb ik mijn concept verder uitgewerkt.

Mijn uitendelijke concept werd als volgt; Mijn karakter zou een hipsterfiguur worden die buiten een rondje gaat lopen. Om het thema cool er (letterlijk) in te houden gaat het halverwege sneeuwen. Er komt een sterke windvlaag waardoor de muts van het meisje wegwaait. Het meisje loopt verder zonder muts, en het begint weer opnieuw.