Alice in Wonderland Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

De opdracht Alice in Wonderland was een van de eerste opdrachten in het eerste jaar van mijn opleiding. Voor uitgeverij Red 30 Press moesten we een omslag voor het boek maken van Alice in Wonderland. We hadden beschikking over de oorspronkelijke illustraties van Sir John Tenniel. De uitdaging was om synergie te creëren tussen de opmaak en de inhoud van de tekst.

De omslag moest uit 5 pagina’s zijn opgebouwd, wat inhoud dat het dus een omslag was met extra flappen die het boek beschermen. De omslag moest voorzien zijn van alle informatie over het boek.  De omslag moest gericht zijn op het hedendaagse publiek.

Ik heb gekozen voor de doelgroep, Engelstalige meisjes van 9 tot 12 jaar. Deze meisjes dromen over jongens en willen later zangeres worden. Ze maken zich niet druk over de grote problemen in de wereld. De enige problemen die ze hebben op deze leeftijd is ruzie met hun vriendinnetjes. Ze zijn veel thuis en op school, en ze maken gebruik van een tablet, telefoon en televisie. Veel andere personen van hun leeftijd kennen ze niet. De meisjes worden beïnvloed door hun ouders, en krijgen opdrachten van hun ouders en leraren.